article image Buitenland

Ontdek de prachtige natuur van Gran Canaria


Gran Canaria is een eiland in de Atlantische Oceaan en behoort tot Spanje. Het eiland heeft maar liefst 1560 vierkante kilometer. Het meest zuidelijke deel van Gran Canaria trekt de meeste toeristen en is het populairste deel van het eiland. Hier is van alles te doen, dit is echt de place to be voor vakantiegangers die houden van de gezellige drukte en fijne sfeer.

Een auto huren is zeker handig aangezien het eiland zo groot is. Met de auto kun je veel sneller op je plaats van bestemming komen en kun je altijd meteen vertrekken wanneer jij dat wilt.

Geniet van de natuur op Gran Canaria

Wanneer je op Gran Canaria bent dan zijn er een aantal dingen die je zeker gedaan moet hebben of gezien moet hebben. Met stip op nummer één staan de prachtige duinen van Maspalomas. Een natuurgebied met zandduinen gelegen bij de plaats Maspalomas, gelegen helemaal in het zuiden van het eiland. Een prachtig gebied met een oppervlakte van 404 hectare grond. Vanaf 1987 heeft deze plek de status van een natuurreservaat gekregen.

De Caldera de Bandama wordt al snel daarna genoemd als één van de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Gran Canaria. Inmiddels zo’n duizend jaar geleden is de vulkaan Pico Bandama ingestort en in permanente rusttoestand gekomen. De vulkaan geeft een indrukwekkend beeld, gelegen midden in de natuur en omringd door groen. Het weidse uitzicht over deze prachtige plek zorgt voor een ervaring die je nooit meer vergeet.

Wie graag wat rustiger aan doet kan meegaan met één van de boottochten, laat je langs de verschillende trekpleisters voeren en geniet van de zon en het uitgestrekte water terwijl je een koud drankje drinkt en je tegoed doet aan de hapjes die er op de boot geserveerd worden.

Ga op pad met de auto op Gran Canaria

Een auto huren op Gran Canaria is makkelijk en snel online geregeld. Kijk, zoek en vergelijk om zo jouw ideale huurauto te vinden voor jouw vakantie op Gran Canaria. Met de auto rijd je langs de prachtigste locaties en bezienswaardigheden, onderweg stop je zodat je alles van dichtbij kunt zien om weer lekker op je eigen tempo verder te rijden op zoek naar meer mooie bijzondere plekjes.

In de dorpjes kun je shoppen bij de kleine boetiekjes en andere unieke winkeltjes. Wanneer je klaar bent met shoppen plof je neer op één van de gezellige terrasjes en geniet je van een koel drankje en lekker eten. Wie zich echt wil onderdompelen in de cultuur kan zich laten verrassen door de chef, zo kun je de echte authentieke gerechten en bijbehorende drankjes van het eiland proeven.

Een dagje uitrusten op het strand en zwemmen in de zee is ook zeker een aanrader. geniet van het heerlijke warme zonnetje op het strand en neem een verkoelende duik in de helderblauwe zee. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties