article image Buitenland

Republikein Mitch McConnell 'bevriest' opnieuw tijdens persconferentie

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 31/08 11:16

Is zijn tijd als senaatsleider voorbij?

Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Amerikaanse senaat, heeft opnieuw een 'absence' gehad tijdens een persmoment in Kentucky. De 81-jarige politicus was voor meer dan 30 seconden stil nadat een journalist vroeg of hij zich opnieuw verkiesbaar zou stellen na zijn huidige termijn. Het 'bevriezen' van McConnell leidt in de Verenigde Staten tot veel vraagtekens bij de mentale gezondheid van de senaatsleider.

Ook Joe Biden, zelf niet meer de jongste, werd woensdag gevraagd naar de medische toestand van McConnell. "Ik weet niet genoeg om daarover iets te zeggen", vertelde de president. Hij benadrukte dat McConnell sinds jaar en dag een goede vriend van hem is, en daarom snel contact op te nemen. 

Mitch McConnell 'bevroor' al eens tijdens een persconferentie in juli. Hij was op dat moment herstellende van een val, waarvoor hij enige tijd in een revalidatiecentrum doorbracht. Sindsdien zou hij nog vaker gevallen zijn. Volgens het team achter de senator voelde McConnell zich wat licht in zijn hoofd.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties