article image Buitenland

Satansorganisatie komt naschoolse club verzorgen op Amerikaanse basisschool

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 15/12 15:30

'We kunnen er als openbare school niets tegen doen'

Ophef in Memphis: op een basisschool komt een organisatie met een nogal bijzondere naam wat naschoolse activiteiten verzorgen. De After School Satan Club komt naar de Chimneyrock Elementary School in Cordova - dat onderdeel is van Memphis. Daar is niet iedereen even gelukkig mee.

Hoewel de naam allerlei bizarre rituelen en indoctrinaties doet vermoeden, is de organisatie volgens een eigen verklaring een stuk onschuldiger. "De Satanische Tempel is een non theïstische religie die Satan als literair figuur ziet. Hij vertegenwoordigt een metaforisch construct dat tirannie afwijst en voor de menselijke geest opkomt", valt er te lezen.

Aan 'tempel' kleeft een religieus imago, toch claimt de organisatie juist niet om kinderen te bekeren tot een religieuze ideologie. "In plaats daarvan ondersteunt De Satanische Tempel kinderen juist om zelf na te denken." De activiteiten worden georganiseerd rondom de Zeven Fundamentele Principes en focussen zich op wetenschappelijke, rationele en niet bijgelovige wereldbeelden. Er zullen wetenschapsprojecten zijn, net als maatschappelijke stages, puzzels, natuuractiviteiten, knutselen en de organisatie zorgt voor snacks.

De school heeft al een mailtje uitgedaan naar de ouders, meldt Fox13. "Als publieke school moeten we ons houden aan de First Amendement [vrijheid van religie], waardoor iedere non-profitorganisatie gelijke toegang heeft tot onze school buiten lesuren. Dit betekent dat we een verzoek nooit kunnen goed- of afkeuren op basis van de zienswijze of het geloof van een organisatie."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties