article image Buitenland © Videostill

VIDEO – Moordenaar ontsnapt ‘als een krab’ uit gevangenis VS, en hij is niet de eerste

Auteur
Datum: 07/09 11:41

20.000 dollar voor de gouden tip

De veroordeelde moordenaar Danelo Cavalcante (34) ontsnapte op 31 augustus op bizarre wijze uit de gevangenis van Chester County in Pennsylvania. Hij ontsnapte op dezelfde manier als een andere gedetineerde die hem in mei voorging. Hij klom horizontaal met handen en voeten naar boven tussen twee muren op 1.5 meter van elkaar (zie beelden). Volgens Howard Holland, de directeur van de gevangenis, als een krab.

Cavalcante is nog altijd op vrije voeten. Hij werd vorige maand schuldig bevonden aan het doodsteken van zijn ex-vriendin Deborah Brandao (33). Dat zou zijn gebeurd voor de ogen van haar twee kleine kinderen, een zoontje van drie en een dochtertje van zeven. Hij kreeg levenslang voor de moord.

Igor Bolte 

De veroordeelde moordenaar gebruikte dezelfde truc als misdadiger Igor Bolte, die dit jaar ook als ‘een krab’ ontsnapte. Na de eerste ontsnapping werd er prikkeldraad aangebracht boven de gevangenismuren om zo de route via het dak te versperren. ‘’We dachten dat onze beveiligingsmethode afdoende was, maar het tegendeel is bewezen’’, zegt de gevangenisdirecteur over die maatregel.

Op dit moment is de klopjacht naar de ontsnapte crimineel in volle gang. Er is een beloning van 20.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties