article image Geld & crypto

Cryptohandelaar uit Hengelo spoorloos verdwenen met miljoenen van klanten

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 12/01 12:15

Beleggers tussen de 5.000 en 10.000 euro kwijt

Een 23-jarige cryptohandelaar uit Hengelo die zijn klanten gouden bergen beloofde, is spoorloos verdwenen. De man is er met miljoenen van anderen vandoor en is nergens meer te vinden. Zijn klanten zijn tussen de 5.000 en 10.000 euro kwijt.

De Hengeloër mailde gistere naar zijn klanten dat het volledige belegde bedrag inclusief zijn eigen vermogen tot zijn grote spijt verloren is gegaan. Een woordvoerder schrijft namens de belegger - die mentaal 'compleet van slag' zou zijn - dat uitbetaling niet meer mogelijk is. De cryptohandelaar zou professionele hulp hebben gezocht. Zijn huis zou verlaten ogen, zijn sociale media zijn verdwenen en ook op zijn voetbalclub kwam hij niet opdagen. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij naar het buitenland is gevlucht.

Al ruim honderd gedupeerden hebben zich bij advocatenkantoor Damsté Advocaten en Notarissen gemeld, meldt RTV Oost. Ze houden er rekening mee dat nog meer gedupeerden zich de komende dagen zullen melden. Op de mailinglijst van de belegger zijn zo'n driehonderd namen te vinden.

Het kantoor schat dat er een bedrag van 4,5 miljoen tot 10 miljoen euro is verdwenen. Momenteel wordt de zaak onderzocht. Er heerst een vermoeden dat de handelaar zich schuldig maakte aan een piramidespel, waarbij hij bestaande klanten de 'winst' uitbetaalde met geld van nieuwe klanten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties