article image Films & Series © ECHO © Marvel Studios 2022. All Rights Reserved

Hawkeye krijgt spin-off in gewelddadige Disney+-serie Echo

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 10/01 20:00

En ook Daredevil komt terug!

Je kunt een hoop zeggen over Marvel, maar meedoen aan de woke-hype doen ze niet. De makers van de comics waren al woke voordat woke überhaupt bestond. In 1964 werd de blinde superheld Daredevil geïntroduceerd en jaren later, 1999 om precies te zijn, maakte de dove en Native American Maya Lopez haar opwachting. In de comics speelt ze vooral een bijrol maar dat is voor Disney+ geen reden om Maya Lopez een eigen serie te geven. Vanaf vandaag zie je de miniserie Echo - genoemd naar haar alter ego - op Disney+.

De serie is vooral een vrij gewelddadige origin story. Wanneer de vader van Maya wordt vermoord door Kingpin, laat hij zijn moordenaar beloven om Maya goed op te voeden. Het meisje blijkt een wonderkind op heel wat fronten. Kingpin zet haar op tegen onze favoriete advocaat Matt Murdock/Daredevil en als Echo probeert ze hem te ontmaskeren. Ondertussen worstelt Maya met haar eigen verleden, haar adoptievader en wat ethische kwesties die je wel eens kunt hebben als je wat mensen pijnigt.

Oh en voor we collectief boos worden: Alaqua Cox is niet alleen écht Native American, ze is ook echt doof. Lekker bezig met de inclusiviteit, Disney!

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties