article image Films & Series

Intrigerende verfilming: 'The Sympathizer' opent geschiedenis van vietnamoorlog

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 01/05 19:30

Robert Downey Jr vertolkt vijf verschillende rollen

"The Sympathizer" op HBO is een historische zwarte komedie-dramaminiserie gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2015, bekroond met de Pulitzerprijs, van Viet Thanh Nguyen. Gecreëerd door co-showrunners Park Chan-wook en Don McKellar, met Park als regisseur van de serie, ging de serie in première op HBO op 14 april 2024. Geproduceerd door A24 en Rhombus Media, belicht de serie de nasleep van de Vietnamoorlog en de complexe dynamiek van loyaliteit en identiteit.

De serie volgt het verhaal van de Kapitein, een Noord-Vietnamese infiltrant in het Zuid-Vietnamese leger, gedwongen om naar de Verenigde Staten te vluchten met zijn generaal tegen het einde van de oorlog. Terwijl hij leeft binnen een gemeenschap van Zuid-Vietnamese vluchtelingen, blijft hij heimelijk spioneren op de gemeenschap en rapporteren aan de Viet Cong, worstelend tussen zijn oorspronkelijke loyaliteiten en zijn nieuwe leven.

De cast omvat Hoa Xuande als de Kapitein, een politiekapitein in Saigon die in het geheim een communistische spion is voor het Noorden. Robert Downey Jr. vervult verschillende antagonistische rollen, waaronder Claude, een CIA-agent die de Kapitein mentor is; Professor Hammer, de oriëntalistische hoogleraar van de Kapitein op de universiteit; Niko, een auteur-filmmaker die een film maakt over de Vietnamoorlog, geïnspireerd door Francis Ford Coppola; en Ned Godwin, een congreslid in Zuid-Californië die probeert de lokale Vietnamese-Amerikaanse bevolking aan te spreken. Met zijn rijke verhaallijnen en getalenteerde cast biedt "The Sympathizer" een boeiende kijkervaring voor liefhebbers van historisch drama en politieke intriges. 

Momenteel heeft de serie op IMDb een 7.2, zie hieronder de trailer: 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties