article image Films & Series

Luka is uiterst actuele science fiction in een klassiek jasje

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 17/09 20:00

Vage filmhuisfilms zijn dit weekend gewoon een thema

Ja, sorry maar niet sorry, vage films waar je echt even voor moet gaan zitten en achteraf een goed speciaalbiertje bij nodig hebt in het café van je plaatselijke filmhuis zijn het thema dit weekend. Niet alleen omdat we de plaatselijke filmhuizen willen steunen (ook) maar vooral omdat er twee films van Europese bodems uit zijn gekomen die de moeite zijn. Gisteren hadden we het over de Nederlandse productie Als Uw Gat Maar lacht. Vandaag is Luka aan de beurt, van de Belgisch-Amerikaanse regisseur Jessica Woolworth. Voor deze science fiction-film in de stijl van Metropolis (1927) haalde ze haar acteurs uit heel wat landen, waaronder Nederland, België, Italië, Armenië, Bulgarije en Japan.

Luka (Jonas Smulders) trekt naar het fort Kairos, waar wordt gestreden om het laatste stukje beschaving dat nog bestaat te beschermen tegen de vijand. De ambitieuze soldaat hoopt zijn talent als scherpschutter in te kunnen zetten, maar wordt ingedeeld in het onderhoudsteam. Om het nog even wat dystopischer te maken moet Luka leven naar de Kairos-regels: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Hoe langer hij in Kairos is, hoe duidelijker het wordt dat niemand de vijand waar ze tegen strijden ooit gezien heeft.

Niet te verwarren met die gezellige Disney-film die zich op de meest idyllische plek van Italië afspeelt. Eerder het tegenovergestelde.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties