article image Virals

De wetenschap bewijst: hormonale chocoladecravings zijn legitiem

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 22/09 18:45

Ongesteld worden zorgt daadwerkelijk voor meer zin in chocola

Wetenschappers hebben recent een belangrijk onderzoek afgerond. Er is namelijk gekeken of het normaal is dat hormonen zorgen voor meer zin in chocola, chips en ander ongezond eten in de week tussen de ovulatie en de menstruatie. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

De menstruatiecyclus zorgt ervoor dat de hormoonhuishouding flink op de kop wordt gezet. Dat resulteert voor sommigen in flinke vreetbuien of op z'n minst onwijs veel moeite om ongezond eten te weerstaan.

Nu is eindelijk duidelijk hoe dat kan. Wetenschappers aan de Universiteit van Tübingen in Duitsland scanden de hersenen van vijftien vrouwen, schrijft DailyMail. Wat blijkt? In de week tussen de ovulatie en menstruatie reageert de hypothalamus, een deel van je brein, niet goed op het hormoon insuline.

Insuline wordt geproduceerd in de alvleesklier en reguleert je bloedsuiker. Bereikt het je brein, dan heb je minder zin om te snoepen. In de week voor de menstruatie blijkt het brein daar alleen niet zo goed op te reageren, wat zorgt voor meer eetlust en dan vooral in ongezond voer.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen