article image Virals

Nasa-wetenschapper: buitenaards leven is mogelijk om de hoek

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 25/08 16:32

Voorlopig nog geen contact verwacht

Een wetenschapper van de Amerikaanse ruimteorganisatie Nasa is er vrij zeker van dat er buitenaards leven bestaat. En volgens dr. Michelle Thaller is dat een stuk dichterbij dan we denken. Ze denkt zelfs dat er in ons eigen zonnestelsel meer leven is dan dat we kennen op onze eigen planeet.

Thaller was als spreker te gast op een bijeenkomst in New York over deep space. "In ons eigen zonnestelsel zijn we dichtbij een ontdekking, maar zoals altijd kunnen we niet honderd procent zeker zijn van onze zaak", deelde Thaller. Ze legt uit dat er op Mars bepaalde scheikundige ontdekkingen zijn gedaan die erop wijzen dat er ooit leven is geweest. "Maar hoe goed snappen we nou wat er op Mars is gebeurd, en worden we voor de gek gehouden?"

Toch denkt ze dat er buitenaards leven is. Wel op een onverwachte plek: namelijk op de planeet Venus. Dat is onverwacht omdat de planeet vooral bestaat uit gif. Leven zoals wij dat kennen en ons kunnen voorstellen, kan met geen mogelijkheid overleven op deze planeet. Zelfs machines die we naar de planeet sturen om het te ontdekken worden kapot gemaakt.

Het gaat dan ook niet om leven op de planeet zelf, meldt Thaller. "We zien in de in de atmosfeer iets dat erop kan wijzen dat het geproduceerd wordt door bacteriën." Ook onder het ijs van de manen van Jupiter wordt naar leven gezocht, meldt Metro UK. "We zien mogelijk tekenen van leven. Ons zonnestelsel zit misschien wel vol met simpel, microbacterieel leven." Er moet nog wel even verder worden gezocht. "Het doorslaggevende bewijs is er nog niet."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties