article image Virals

Nieuw diersoort ontdekt in Turkije: leeft er mogelijk al miljoenen jaren

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 11/08 14:15

Mol in kwestie nooit eerder gespot

In het oosten van Turkije is een nieuw diersoort ontdekt. Wetenschappers stuitten op twee onbekende mollen in het Hakkari-gebied. Een unieke ontdekking, laten de onderzoekers volgens Metro UK weten.

De ondergrondse dieren hebben de namen Talpa hakkariensis en Talpa davidiana tatvanensis gekregen. Ze behoren tot de groep ondergrondse zoogdieren. Door middel van geavanceerde dna-technologie, konden wetenschappers vaststellen dat het om andere soorten gaat dan de mollen die tot nu toe bekend zijn.

Aan extreme weersomstandigheden die in het oosten van Turkije kunnen voorkomen, zijn de dieren wel gewend. Zo kunnen ze overleven bij temperaturen tot 50 graden, maar geven ze ook geen kik als er twee meter sneeuw ligt.

Het onderzoek is gedaan door de Ondokuz Mayiz Universiteit in Turkije, de Indiana Universiteit in Amerika en de Universiteit van Plymouth in Engeland. "Het is tegenwoordig uniek dat er een nieuw soort zoogdier wordt gevonden", zegt hoofdauteur professor David Bilton van de Universiteit van Plymouth. Met de nieuwe mollen zijn er inmiddels 18 verschillende soorten mollen in Eurazië.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen