article image

Gietvloeren zijn de trend van 2023


Gietvloeren zijn natuurlijk al jaren enorm populair en lijken alleen nog maar populairder te worden. Waar we in het verleden vooral zagen dat deze vloeren werden gebruikt in grote bedrijfshallen en magazijnen, zijn ze vandaag de dag ook niet meer weg te denken uit een groot deel van de huizen. Deze vloeren hebben namelijk niet alleen een toegevoegde waarde als het gaat om de toevoeging van sfeer en gezelligheid in huis, maar hebben ook de nodige praktische voordelen. Allereerst zijn deze vloeren duurzaam en gaan ze tientallen jaren mee. Daarbij komt ook dat ze eenvoudig te onderhouden zijn, omdat je natuurlijk niets van doen hebt met naden en kieren, wat je bij veel andere vloeren dus wel hebt. Omdat ook in 2023 de trend van gietvloeren zich voortzet, willen we de laatste trends op dit gebied graag met je bespreken.

Wat zijn Gietvloeren?

Een gietvloer, ook wel bekend als een naadloze vloer, is een moderne vloerafwerking die vloeibaar wordt aangebracht en vervolgens uithardt tot een strak, naadloos oppervlak. Deze ‘vloerbedekking’ wordt met zorg gegoten en geëgaliseerd, wat resulteert in een gladde en moderne uitstraling. Doordat deze vloer is opgebouwd uit verschillende lagen, is de vloer niet alleen krasbestendig, maar blijft de vloer ook in absolute topconditie terwijl je er regelmatig overheen loopt. Wel kan het zijn dat de vloer naar verloop van tijd een keer moet worden gepolijst, maar dat is in verhouding met een nieuwe vloer natuurlijk een schijntje.

De voordelen op een rijtje

Gietvloeren zijn populair vanwege hun vele voordelen. Ze zijn duurzaam, wat betekent dat ze jarenlang meegaan zonder dat ze slijten. Bovendien zijn gietvloeren eenvoudig te onderhouden, wat de dagelijkse schoonmaak tot een fluitje van een cent maakt. Vaak volstaat het om meermaals per week te stofzuigen en af en toe ook te dweilen. Deze vloeren zijn ook ideaal in combinatie met vloerverwarming, wat zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte verspreiding van warmte in huis. Genoeg reden dus om eens serieus na te denken over een gietvloer in je huis.

Verschillende soorten gietvloeren

Het grote voordeel van een gietvloer, is dat je helemaal zelf bepaalt hoe je deze graag wilt hebben. Zo kun je niet alleen kiezen uit allerlei verschillende kleuren, maar bepaal je ook zelf de afwerking. De meesten kiezen voor een gladde afwerking, maar je hebt ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een gietvloer in de vorm van beton ciré te laten leggen. Belangrijk is wel dat je goed kijkt wat je nu mooi vindt en niet al na een paar jaar spijt krijgt bijvoorbeeld.

De kosten van een gietvloer

Hetgeen wat we natuurlijk allemaal willen weten, is wat een gietvloer nu eigenlijk kost. De prijs van gietvloeren wordt natuurlijk bepaald op basis van het aantal vierkante meters, het type vloer, maar ook de dikte van de vloer. Zo is het logisch dat je in een magazijn, waar de vloer veel zwaarder belast wordt, een dikke laag moet worden gestort, dan wanneer het om de vloer van een huis gaat. Wanneer je precies wilt weten wat het je ongeveer zal gaan kosten, is het aan te raden om even contact op te nemen met twee of meerdere partijen, zodat je op basis van de offertes kunt kijken welke partijen het meest marktconform werken.


Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties