article image Politiek

Anonieme VVD’ers: in Rutte IV was er geen houden aan, vooral vanwege D66

Auteur
Datum: 19/04 11:40

D66’er Van Weyenberg wordt aangewezen als kwade genius: ‘kabinet-Van Weyenberg I’

De VVD wordt overstemd door D66, CDA en CU in het demissionaire kabinet. De liberalen waren nooit voor de aangekondigde lastenverhogingen, een hogere energiebelasting voor grootgebruikers en een extra CO2-heffing voor de industrie, maar werden overstemd door D66, CDA én de ChristenUnie. Dat melden anonieme VVD-bronnen aan De Telegraaf. De overige coalitiepartijen ontkennen de aantijgingen, en stellen dat de VVD zich niet of nauwelijks heeft verzet. ‘’Liberale ministers zouden vrolijk hebben meegewerkt aan de klimaatplannen’’, schrijft de krant.

'Drie tegen één 

D66’er Steven van Weyenberg, die de post van Sigrid Kaag heeft overgenomen als minister van Financiën, wordt als schuldige aangewezen. Eén liberaal noemt Rutte IV gekscherend ‘Kabinet-Van Weyenberg I’, schrijft de krant. 

Dat de VVD is overstemd tijdens de gesprekken over de Voorjaarsnota, wordt binnen de andere partijen ontkend. ‘’Het is onzin dat de VVD is weggestemd’’, aldus een bewindspersoon. ‘’Micky Adriaansens (VVD-minister van Economische Zaken, red.) zat er gewoon bij, die had kunnen ingrijpen’’, aldus een andere ingewijde. Een andere bron zegt dat Mark Harbers (Infrastructuur) en Christianne van der Wal (Stikstof), ministers van VVD-huize, ‘vrolijk hebben meegeholpen’ aan het klimaatpakket. 

Dat de liberalen hun peilen richten op D66 is niet verbazingwekkend, aldus coalitiebronnen waarmee de krant sprak. ‘’VVD en D66 haatten elkaar altijd al. En dat is niet minder geworden.’’

Klik hier voor het hele Telegraaf-verhaal. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties