article image Politiek

‘D-Day’ formatie blijft uit: sombere Omtzigt ziet ‘forse verschillen’ tijdens gesprekken en zou twijfelen

Auteur
Datum: 09/05 09:23

Omtzigt zou twijfelen, waardoor de kans van slagen wordt geschat op 70 procent

De onderhandelingen tussen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een nieuw kabinet verkeren in de ‘eindfase’, maar de partijen zeggen ‘meer tijd’ nodig te hebben om de zaak rond te krijgen. De besprekingen gaan vrijdag door, en ook in het weekend ontmoeten de partijleiders elkaar. 

‘’We zijn er nog niet, omdat er gewoon forse verschillen van mening zijn’’, aldus NSC-voorman Pieter Omtzigt. Over welke onderwerpen er onenigheid is, wil geen van de partijleiders voor de camera zeggen. Achter de schermen klinkt volgens De Telegraaf dat er grote verschillen zijn over het financiële plaatje, waar vooral strubbelingen zouden zijn tussen VVD en PVV. Eerder kwam ook al naar buiten dat asiel en ‘de aanpak van straatterreur’ tot discussie leidden. 

Een betrokkene vertelt aan de krant dat de sleutel in handen van Pieter Omtzigt ligt. Hij zou twijfelen, waardoor de kans van slagen wordt geschat op 70 procent. De NSC-voorman verklaarde woensdagavond ‘redelijk vermoeid’ te zijn. ‘’Morgen is een rustdag.’’

Het verslag van informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf moet uiterlijk volgende week woensdag bij de Tweede Kamer liggen. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties