article image Politiek © Videostill/RTL Nieuws

De eerste premierskandidaat meldt zich: check híer om wie het gaat

Auteur
Datum: 04/05 10:56

Ook niet onbelangrijk: het thuisfront is al akkoord

Volgende week moeten PVV, VVD, NSC en BBB er dan toch écht over uit zijn: stappen de vier partijen in een (program)kabinet, of worden ze het niet eens en mag Timmermans een poging wagen? Met de ‘finaleweek’ voor de deur moeten de rechtse partijen nog een aantal (inhoudelijke) hordes nemen. Maar als de partijen het op de inhoud eens zijn geworden ligt er nog een andere, zeer relevante vraag voor: wie wordt de premier van Nederland?

Volgens AD-journalisten Tobias den Hartog en Hans van Soest, die samen met presentator Thomas Brouwer de podcast Politiek Dichtbij maken, zijn er tussen de partijen nog geen gesprekken gevoerd over een mogelijke premierskandidaat. Wel zijn er mensen die publiekelijk hinten op de functie. 

Jacco Vonhof (54), die sinds 2018 de voorzitter is van MKB-Nederland, hintte tijdens een interview met BNR op de topfunctie. ‘’Als ze denken dat ze me nodig hebben of kunnen gebruiken zullen ze bellen’’, zegt Vonhof. Op de vraag van de interviewer of het thuisfront akkoord is met een eventueel premierschap, antwoordt hij: ‘’Ja, thuis kan.’’

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties