article image Politiek

Ex-terroriste Sahla nu toch geroyeerd door VVD, 'Ontfutselde geld van partijprominent'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 30/10 09:57

Familie Bolkestein beschuldigt Sahla van pinpasfraude

Soumaya Sahla, ex-terrorist en oud-lid van de Hofstadgroep, is door het bestuur van de VVD uit de partij gezet. De omstreden Sahla, die werkt als deradicaliseringsdeskundige, zou geld hebben ontfutseld bij haar "mentor" Frits Bolkestein. De familie van de VVD-coryfee beweert dat Sahla 85.000 euro heeft kwijtgemaakt van de oud-politucus, die oud en verzwakt zou zijn. Er zou ook 20.000 euro zonder verklaring zijn gepind van de rekening van Bolkestein. De bewering van de familie werd maandag gepubliceerd in een artikel van HP/De Tijd over de gedragingen van Soumaya Sahla in de kringen van Haagse politici.

Sahla zou zich de afgelopen jaren ook hebben opgedrongen bij Kamerleden en minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid. Ze zou bovendien hebben gehandeld als 'adviseur' van de BoerBurgerBeweging (BBB). Van dit laatste zegt de partij van Caroline van der Plas geen weet te hebben. Er is melding van gemaakt bij de NCTV.

Onlangs kwam het partijlidmaatschap van Sahla ter sprake in de Tweede Kamer. Minister Yesilgöz verklaarde toen dat er niets tegen te doen was dat Sahla lid was van de VVD.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties