article image Politiek

Johan Remkes: 'Kabinet met NSC nog mogelijk'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 11/02 16:11

Oud-informateur schijnt zijn licht over formatie

Oud-informateur Johan Remkes heeft bij Buitenhof uitgebreid gereageerd op de formatieperikelen van afgelopen week. Het terugtrekken van Pieter Omtzigt (NSC) is volgens de VVD-coryfee niet netjes verlopen, maar het is niet uit te sluiten dat hij alsnog een rol gaat spelen in een nieuw kabinet. Remkes ziet bijvoorbeeld mogelijkheden voor een een minderheidskabinet met gedoogsteun van Omtzigt.

Gezien de onderlinge sfeer tussen de partijen en diverse uitspattingen op X is het niet gek dat de gesprekken mislukt zijn, beweert Remkes. Zelf had hij de lijsttrekkers geboden om de "kleppen dicht" te houden. "Maar of Plasterk dat ook gedaan heeft weet ik niet als oppervlakkige waarnemer."

Remkes denkt dat er een andere - of extra informateur moet komen om een nieuwe gespreksronde in goed banen te leiden. "Omtzigt moet comfort geboden worden", in de vorm van een gespreksleider waar hij vertrouwen in heeft, zo stelt Remkes. Hijzelf voelt zich niet geroepen om in te springen bij de formatie. "Er zijn voldoende mensen die dit kunnen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties