article image Politiek

Kandidaten BIJ1: Edson Olf mogelijk opvolger Simons, ook voorlees-dragqueen op lijst

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 16/09 11:00

Lijsttrekker is wijkraadslid in Rotterdam

Op de conceptkandidatenlijst van BIJ1 voor de Tweede Kamerverkiezingen in november staat een vrijwel onbekende lijsttrekker. Edson Olf voert de conceptlijst aan en is dus de beoogde opvolger van Sylvana Simons. Olf is momenteel nog actief als wijkraadslid in Rotterdam en vicevoorzitter van het partijbestuur. 

De in Paramaribo geboren Olf krijgt dus mogelijk de taak om voor lijfsbehoud voor BIJ1 in de Tweede Kamer te zorgen. Op dit moment staat de partij op 0 zetels in de peilingen. "Als vader van een 4-jarige, vind ik het belangrijk te strijden tegen de klimaatcrisis, het kapitalistische economische systeem en institutioneel racisme", schrijft Olf. De Rotterdammer heeft in het partijbestuur de portefeuille Werkgeverschap en ICT, werkt als adviseur voor een consultancybureau en was in het verleden onder meer actief in de ondernemingsraad van Apple in Amsterdam.

Op plek 6 van de conceptlijst staat Liyah Park, die bekend werd door haar deelname aan Temptation Island. Een andere opvallende naam op de conceptlijst is de nonbinaire Venus Bijleveld, oftewel Ma'MaQueen. De drag-artiest was afgelopen jaar mikpunt van anti-drag-demonstranten vanwege verschillende 'dragqueen story hours', waarbij Ma'MaQueen kinderen voorlas.

De demonstraties tegen Ma'MaQueen liepen bijna uit de hand.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties