article image Politiek

Kritiek op Wilders na X-post over groeiende asielinstroom

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 06/04 16:00

'Klassiek alarmistisch omvolkingsframe'

PVV-leider Geert Wilders plaatste gisteren een tweet over de 'groeiende asielinstroom'. Hij zegt dat hij er klaar mee is en dat hij het niet meer aan kan zien. "Ons land is propvol, het kost miljarden, we hebben een giga woningtekort en steeds meer dorpen en steden lijken bezet gebied. Nederland is onherkenbaar." 

Voornamelijk de uitspraak dat onze dorpen en steden 'bezet gebied' lijken, levert hem kritiek op. 

Tekst gaat onder verder.

Zo zegt Leo Lucassen, Directeur van Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, dat zijn uitspraak een klassiek alarmistisch omvolkingsframe is "dat Breivik (die maar liefst 20 keer naar Wilders verwijst in zijn ‘2083 Manifesto’) inspireerde om in 2011 77 landgenoten te vermoorden, gevolgd door 14 geestesgenoten, van Christchurch tot Buffalo." Hiermee verwijst hij naar de aanslag van de Noorse rechtsextremist Anders Breivik, die in 2011 69 jongeren van de jeugdafdeling van de sociaaldemocratische Noorse Arbeiderspartij vermoordde. 

"Lachwekkende en opruiende tweet weer", zegt een andere X'er. De post is 4.900 keer bekeken en 86 keer geliket. 

Ook zijn eigen broer, Paul Wilders, heeft kritiek. "Tja, eerst NEXIT laten vallen, 180 graden draai wat steun aan Ukraine betreft. "Nul concessies" is niet meer dan een lachtertje en kiezersbedrog. Vervolgens is NL "bezet". I'm back going fishing once more", schrijft hij op X. Het is niet de eerste keer dat Wilders' broer kritiek op hem heeft. 

Tekst gaat onder verder. 

Andere mensen reageren op humoristische wijze op de X van Wilders. Zo plaatst Peter van Vliet een video waarin hij naar eigen zeggen verslag doet van het bezette gebied waar Wilders het over heeft. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties