article image Politiek © ANP

Nummer 3 van BBB: 'Stem niet op mij, of op BBB'

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 13/09 12:45

'Heb geen politieke ambitie'

In gesprek met het Algemeen Dagblad heeft Gijs Tuinman, nummer 3 op de kandidatenlijst van de BoerBurgerBeweging (BBB), een bijzonder stemadvies gegeven. De met een Militaire Willems-Orde bekroonde Tuinman laat weten dat hij met "een beetje toeval" op de lijst van BBB terecht is gekomen. "Ik had ook zo bij de VVD gepast, of bij Omtzigt terecht kunnen komen", aldus de militair.

Later in het gesprek volgt nog een bijzondere uitspraak. "Ik zeg ook:  je hoeft niet op mij te stemmen of op BBB. Stem op Derk Boswijk (CDA), goede vriend van mij. Dan wandelen we straks samen de Tweede Kamer in". Politieke ambitie heeft de BBB'er nooit gehad. "Ik zie dit als een missie voor vier jaar. Ik heb mij altijd et veiligheid beziggehouden, nu kan dat straks misschien vanuit een Kamerzetel. Maar ik zie dit niet als een carrière."

Had Tuinman dan wel op een BBB-kieslijst moeten gaan staan? Als het aan hem ligt wel. "Ik denk dat een partij allerlei typen mensen nodig heeft. Het verhaal van BBB staat. Ik zie een uitgestoken hand, naar mensen, naar partijen. En er is transparantie. Dat past allemaal bij mij."

Lees het hele AD-interview met Gijs Tuinman hier.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties