article image Politiek

Ophef vanwege Volkskrant-artikel over Martin Bosma als kranslegger: 'Ga je schamen Volkskrant'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 04/05 15:00

Discussie laait op: 'Vanavond tijdens het bekijken van de nationale dodenherdenking zal ik mijn rug toekeren naar Bosma'

Op X is er ophef onstaan vanwege een artikel in de Volkskrant over Martin Bosma. De Kamervoorzitter legt vanavond een krans, en daar zijn veel mensen niet tevreden over, schreef de krant. Mensen op X noemen het een 'schandalig stuk'. "Het stuk dat journalist Robert van de Griend vandaag in de Volkskrant plaatste over Martin Bosma en de schandalige link naar vermeend antisemitisme, maakt duidelijk met wat voor journalistiek tuig wij te maken hebben. Smerig, stemmingmakend tuig", zegt een X'er. Andere X'ers veronderstellen dat Bosma constant wordt gedemoniseerd.

In het artikel staat dat lobbyorganisatie Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) vindt dat de uitlatingen van Kamervoorzitter Bosma naar antisemitisme rieken. Zowel de oud-directrice als haar opvolger voelen 'diep ongemak' bij zijn komst.

Er zijn echter ook mensen die het wel eens zijn met het CIDI, en zich ook fel uitspreken tegen Bosma. "Het is een grove schande. Bosma en zijn PVV staan voor alles wat indruist tegen de herdenking", schrijft Sheher Khan, de fractievoorzitter van Denk Amsterdam.

X'er Jan de Vries spreekt van een 'totale schande' dat Bosma een krans gaat leggen op de Dam. "'Ongemak'? Nee, diepe schaamte dat een fascist straks als Kamervoorzitter een krans mag leggen tijdens de dodenherdenking."

Andere mensen gaan nog verder, zoalsa Frank van der Linde, een activist uit Amsterdam. Hij zal samen met 'vijf tot vijftien anderen' op de Dam een stil protest voeren tegen Bosma door hem tijdens de kranslegging demonstratief de rug toe te keren. "Maar liefst 21% van Nederlanders steunt onze actie om Martin Bosma morgen de rug toe te keren als hij een krans legt. Potentieel dus 2100 mensen die hem de rug toekeren als de bezoekers van nationale dodenherdenking afspiegeling zijn van de bevolking", schrijft hij op X. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties