article image Politiek © Bicc

Opvang asielzoekers in hotels en vakantieparken kost Nederland 4,2 miljoen euro per week

Auteur
Datum: 26/03 20:30

Gemiddeld kost de crisisopvang zo’n 77 euro per asielzoeker per dag

Het op grote schaal opvangen van asielzoekers in hotels en vakantieparken kost het Rijk naar schatting zo’n 4,2 miljoen euro per week. Dat blijkt uit een overzicht van het COA, de organisatie die verantwoordelijk is voor de plaatsing en opvang van asielzoekers, dat in handen is van De Telegraaf. Op dit moment slapen ruim 8000 asielzoekers in meer dan 50 hotels of vakantieparken.

Wat vindt Den Haag van de gepeperde asielrekening?

Asielinstroom

De asielinstroom blijft nog altijd onverminderd hoog, en daarom is het COA op zoek naar meer hotellocaties om asielzoekers op te vangen. Het Van der Valk-hotel in Goes wordt omgebouwd zodat het de komende 5 jaar plek heeft voor 350 asielzoekers. Het Fletcher Hotel in Beuningen wil van functie wisselen, maar wacht nog op goedkeuring van de gemeenteraad.

Lees ook: Syrisch gezin met minderjarige kinderen weigert flatwoning zonder lift

Gemiddeld kost de crisisopvang zo’n 77 euro per asielzoeker per dag, het dubbele van een verblijf in een normaal azc, schrijft de krant. Daarmee komt het totaalbedrag per week voor 8000 asielbedden op zo’n 4,2 miljoen euro.

Deals

Hoteleigenaren zijn over het algemeen erg tevreden over de asieldeals met het COA. Ze hebben de garantie dat alle kamers volgeboekt zijn en kunnen drie keer per dag eten serveren. ‘’Uiteraard staat daar een vergoeding van het COA tegenover’’, reageert Fletcher Hotels tegenover de krant.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties