article image Politiek © ANP

Peilingwatch – VVD aan kop, BBB zakt licht

Auteur
Datum: 20/08 14:08

Omtzigt virtueel in een klap de grootste

Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden, komt de VVD als winnaar uit de bus, blijkt uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond. Onder de nieuwe partijleider Dilan Yesilgöz zit de VVD in de lift. De partij peilde begin juli nog op 20 zetels, dat zijn er inmiddels 28. Dat zijn er 6 minder dan de vorige Tweede Kamerverkiezingen, maar op dit moment wel genoeg om de grootste partij van het land te worden.

Links blok op lichte winst

Het linkse blok onder leiding van Frans Timmermans stijgt ook in de peilingen. De combinatie PvdA/GroenLinks stijgt naar 26 zetels, dat waren er in de vorige peiling nog 25. Daarmee lijkt er tijdens de verkiezingen een tweestrijd te ontstaan tussen de VVD en de linkse wolk.

De partij van Caroline van der Plas zakt licht in de peiling van De Hond. De BoerBurgerBeweging staat een halfjaar na de historische Provinciale Statenverkiezingen op 21 zetels, dat waren er na de val van Rutte IV nog 27.

Pieter Omtzigt 

Mocht Pieter Omtzigt met een eigen partij meedoen, zal hij in een klap de grootste kunnen worden, peilde De Hond. Omtzigt zou dan op 27 zetels komen, de VVD op 25 en de combinatie PvdA/GroenLinks op 24. Vooral de PVV en de BBB zouden het afleggen in de strijd tegen Omtzigt. De partij van Caroline van der Plas zou dan 9 zetels minder halen.

Pieter Omtzigt heeft nog geen knoop doorgehakt over zijn politieke toekomst. Hij liet begin deze maand weten na zijn vakantie met een besluit naar buiten te komen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties