article image Politiek

PvdA/GroenLinks-leden willen af van koningshuis

Auteur
Datum: 14/10 14:31

'De koning is ongekozen en kost ongelofelijk veel geld'

Leden van de nieuwe fusiepartij PvdA/GroenLinks willen dat het koningshuis wordt afgeschaft. Een meerderheid van de leden sprak zich zaterdag op een partijbijeenkomst in Rotterdam Ahoy uit tegen het koningshuis. Zij zeggen een republiek te willen, en daar past koning Willem-Alexander niet in, vinden zij.

Volgens De Telegraaf klommen tientallen leden het podium op om te pleiten voor de afschaffing van ons koningshuis. ‘’De koning is ongekozen, onschendbaar en kost ongelooflijk veel geld, Die twee zaken botsen met elkaar’’, stellen de leden. Enkele aanwezigen spraken zich uit tegen het amendement, maar dat mocht niet baten: het plan werd met 53% van de stemmen aangenomen.

Tegen afschaffen eigen risico

Er werd tijdens de bijeenkomst ook over andere amendementen gestemd. Zo werd er gestemd over amendementen voor gratis openbaar vervoer en tegen het afschaffen van het eigen risico in de zorg. De amendementen voor gratis openbaar vervoer zijn weggestemd. Ook waren de leden in meerderheid tegen het afschaffen van het eigen risico in de zorg.

Het koningshuis wordt steeds minder populair.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties