article image Politiek

Timmermans bezorgd over kabinet-Wilders: 'Met dit PVV-kabinet komt de verdeeldheid aan de macht'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 16/05 14:00

Mensen reageren kritisch: 'Lekker verbindend tweetje, Frans'

Op X reageert GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans op het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB. "Met dit PVV-kabinet komt de verdeeldheid aan de macht", veronderstelt hij. 

Hij zegt dat de partijen 'grote woorden' uitspreken over bestaanszekerheid, ' maar als het erop aankomt wordt de zekerheid van miljoenen werkenden ondermijnd'. "Ons land heeft behoefte aan politiek die verbindt." Volgens Timmermans doet dit kabinet het tegenovergestelde.

Tekst gaat onder verder.

Mensen reageren kritisch op het bericht van Timmermans. "Verbind dan! Doe je best. Ik zie jou en je partijgenoten niets anders doen dan mopperen, klagen, zeuren, pikzwarte scenario's bedenken en zelfs compleet uit hun panty schieten", schrijft Dirk Heilbron.

Timmermans zegt in een interview met politiek verslaggever Roel Bolsius dat hij het Omtzigt kwalijk neemt 'dat hij zich zo door Wilders heeft laten inpakken'. "Ik neem het Omtzigt en Yesilgöz kwalijk dat ze niet serieus naar alternatieven hebben gekeken. Zij hebben radicaal-rechts in het centrum van de macht gezet", beweert hij. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties