article image Politiek

VIDEO - Zeldzaam complimenteuze Wilders neemt afscheid van premier Mark Rutte

Auteur
Datum: 11/07 09:32

'Hij was mijn mentor'

Een bijzonder warm afscheid voor scheidend premier Mark Rutte vanmiddag. In ieder geval uit de mond van oppositieleider Geert Wilders. Rutte kondigde vanmorgen aan het begin van het Kamerdebat over de kabinetsval onverwacht zijn afscheid aan. Daardoor draaide de toon van het debat 180 graden.

Waar Wilders, samen met Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks), Rutte gisteren nog met een motie van wantrouwen wilde wegsturen, was de PVV-voorman tijdens zijn toespraak lovend. ''De minister-president verlaat de politiek en ik zou een paar woorden tot hem willen richten als u dat goed vindt.''

Want, hoewel ze het op de inhoud vaak oneens waren en Wilders geen liefhebber was van Ruttes beleid, waardeert de oppositieleider de oud-premier voor zijn 'tomeloze inzet'. 

Wij kennen elkaar al ontzettend lang, ooit bij de VVD waren wij collega’s en ik was zelfs zijn mentor'', waar Rutte lachend op reageert. Hij wordt er niet altijd graag aan herinnerd. Ik zal de minister-president, de heer Rutte, Mark, vanaf deze kant ook willen bedanken voor zijn tomeloze inzet voor Nederland.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen