article image Politiek © ANP

Vrouwen domineren VVD-lijst: 7 vrouwen in top 10

Auteur
Datum: 07/09 09:08

Volledige lijst rond middaguur bekend

De VVD gaat de verkiezingen in met een door vrouwen gedomineerde kieslijst. Achter partijleider Dilan Yesilgöz staan fractievoorzitter Sophie Hermans (2) en vicefractievoorzitter Bente Becker (3) op de liberale lijst, schrijft De Telegraaf. Pas op plek 4 treft de kiezer de eerste man: Eric van der Burg, demissionair staatssecretaris van Justitie.

De concept-kandidatenlijst wordt later vandaag officieel gepresenteerd. Niet eerder had een regeringspartij zo’n vrouwelijk gezicht als de VVD nu krijgt. In de top 10 staan ook demissionair stikstofminister Christianne van der Wal (5), demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (8) en demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul (10).

Vroege kabinetsval zou meespelen 

De liberalen kiezen voor veel bekende gezichten omdat veel bewindspersonen sinds de vorige verkiezingen kort in het zadel hebben gezeten vanwege de vroege val van Rutte IV, schrijft de krant.

VVD-Kamerleden Heerema, Koerhuis en El Yassini lieten eerder weten niet terug te keren in de Tweede Kamer. Kamerlid Folkert Idsinga vertrok dinsdag per direct uit het parlement.

De kans dat Nederland voor het eerst een vrouwelijke minister-president krijgt is groter dan ooit:

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Meest gelezen

Skoften nieuws & virals

Skoften nieuws & virals

Geenstijl nieuws

Geenstijl nieuws

Personen