article image Politiek

VVD-achterban verbijsterd over uitsluiten kabinetsdeelname: ‘Geen politieke spelletjes’

Auteur
Datum: 25/11 12:50

‘Ga praten in plaats van spelletje Stratego spelen’

De VVD heeft de kabinetsformatie vrijdag meteen op scherp gezet. Partijleider Dilan Yesilgöz liet weten dat de liberalen niet nogmaals in een kabinet zullen stappen, vanwege de forse verkiezingsnederlaag van afgelopen woensdag. De beslissing zorgt voor onrust binnen de achterban, schrijft De Telegraaf.

‘’De grote winnaars zijn de PVV en NSC. Ons past na dertien jaar een andere rol. De kiezer heeft ook gezegd: VVD, sla een rondje over’’, aldus Yesilgöz. ‘’Maar wij gaan wel een centrumrechts kabinet mogelijk maken. Constructieve voorstellen zullen we steunen, het is dus een vorm van gedogen.’’

Interne onrust 

Het besluit zorgt voor onrust binnen de achterban. Een prominent oud-Kamerlid is ‘verrast’, vertelt hij aan de krant.

Het kan zijn dat ze dit nu roepen om vervolgens hun huid duur te verkopen, maar dat is tricky. Op migratie heb je nu eindelijk de kans om belangrijke stappen te zetten. Waarom zou je dit dan laten lopen?

Ook Klassiek Liberaal, een tak binnen de VVD, reageert kritisch. Voorzitter Reinier Geerlings roept de partij op om 'rechts beleid te steunen'. 

Er is een nieuw rechts politiek landschap met twee overduidelijke winnaars. De kiezer heeft gesproken en je hebt als VVD een groot mandaat. Ga eerst luisteren en praten in plaats van een spelletje Stratego spelen.

Partijleider Yesilgöz zat vrijdagavond bij Nieuwsuur om het besluit toe te lichten. Volgens haar speelt de partij geen politieke spelletjes, en is het besluit ‘’overzichtelijk’’.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen