article image Politiek

VVD blokkeert eigen asieldwangwet

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 01/09 12:45

Lijsttrekker Dilan Yeşilgöz steunt haar eigen staatssecretaris niet in asielwet

De asieldwangwet die door staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is ingediend, wordt niet gesteund door de VVD. Daarmee staat de partij niet achter een wet die door hun eigen staatssecretaris is ingediend. Wat lijsttrekker Dilan Yeşilgöz betreft gaat de wet meteen bij het oud papier, meldt De Telegraaf.

Aan de grootste krant van Nederland meldt ze dat de partij de wet niet zal steunen. De uitspraak volgt op het verkiezingsprogramma van de partij, dat vanochtend is gepresenteerd. Met de titel 'Ruimte geven. Grenzen stellen' presenteert de partij naar eigen zeggen 'keuzes voor een optimistische toekomst'.

Zo wil de partij onder andere het tweestatusstelsel introduceren met alle wettelijk mogelijke beperkingen. "De beperkingen zijn bijvoorbeeld een wachtruimte voordat gezinnen kunnen overkomen, met daaraan eisen aan bijvoorbeeld woonruimte, inkomsten, ziektekosten en inburgering, en een maximum voor het aantal per maand."

Ook wil de partij vooral de faciliteiten voor kansarme asielzoekers versoberen. Locaties moeten dan worden ingericht met een meer gesloten en sober regime. De groep nareizigers moet worden beperkt, bijvoorbeeld door het kerngezin beter af te bakenen. Asielaanvragen moeten op deze manier sneller en efficiënter worden afgehandeld, denkt de partij.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties