article image Politiek

VVD-prominenten roepen Yesilgöz op: ‘Stap wél in kabinet met PVV!’

Auteur
Datum: 26/11 13:02

Hekelen ‘defensieve houding’

VVD-prominenten Halbe Zijlstra en Hans Hoogervorst roepen partijleider Dilan Yesilgöz op om wél te formeren met de PVV. ‘’Niet omdat we de PVV zo’n leuke partij vinden, maar omdat het land dat nodig heeft’’, schrijven de liberalen in een ingezonden brief aan De Telegraaf.

De oud-ministers hekelen de houding van Yesilgöz na de verkiezingsuitslag. De partijleider liet weten dat de VVD niet in een nieuw kabinet zal stappen, vanwege het forse zetelverlies. Wel wil haar partij een centrumrechts kabinet gedogen, liet ze weten.

De twee zien geen heil in een gedoogconstructie.

Juist nu moet de VVD volledige verantwoordelijkheid nemen. De VVD heeft terecht het kabinet op immigratie laten vallen. De verkiezingsuitslag is een noodkreet van de kiezer hier iets aan te doen.

Ook de talrijke Nederlanders die bang zijn voor Wilders kunnen zich geruster voelen door kabinetsdeelname van een partij die zich in het minderhedendebat altijd correct heeft opgesteld. Nederland heeft de VVD harder nodig dan ooit en we mogen het niet laten afweten.

Waarschuwing 

Zijlstra en Hoogervorst waarschuwen Yesilgöz dat haar strategie verkeerd kan uitpakken. Volgens hen is een centrumrechts kabinet zonder de VVD niet realistisch, en leidt een mislukte formatie mogelijk tot nog meer afgehaakte kiezers. ‘’Het is nu al duidelijk bij wie de zwarte piet dan komt te liggen, namelijk bij de VVD.’’

Johan Remkes, een ander prominent VVD-lid, noemde het besluit bij WNL Op Zondag 'onverstandig'. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen