article image Politiek

Wilders: 'We gaan niemand het land uit sturen'

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 29/11 13:31

'Ik ben er ook voor moslims'

Het heeft even geduurd, maar het formatieproces is woensdag dan eindelijk begonnen. Verkenner Ronald Plasterk ontvangt woensdag Geert Wilders (PVV), Frans Timmermans (GL-PvdA), Dilan Yesilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB). Na een ongemakkelijk persmoment konden de gesprekken over de inhoud dan eindelijk van start gaan. 

De PVV, die met 37 zetels de verkiezingen ruimschoots won, heeft eerder kenbaar gemaakt een rechts kabinet te willen met VVD, NSC en BBB. 

'Niemand het land uit'

Na afloop van het gesprek met Plasterk reageerde Wilders op zijn intenties met de PVV. Hij benadrukte dat hij graag wil meeregeren en daarvoor met andere partijen wil samenwerken. Wilders is sinds de campagne een stuk milder op een aantal thema's en dat kwam ook in zijn reactie op het verkenningsgesprek naar voren. "Ik ben er voor alle Nederlanders, daar hoeft niemand bang voor te zijn. Christenen, moslims, ongelovigen. Er gaat niemand het land uit", zegde de PVV-leider toe. 

"Ik zeg via u tegen die mensen dat ze zich geen zorgen hoeven maken. Dat we de mensen die hier zijn en die zich aan onze regels houden als volwaardig en als ieder ander zullen zien", aldus Wilders. "Dat verhalen over dat wij mensen het land uit zouden willen zeggen broodje-aapverhalen zijn."

Wilders staat sinds het begin van zijn politieke carrière bekend om zijn felle houding tegenover de islam. Hij werd veroordeeldvoor de beruchte "minder Marokkanen"-uitspraken die hij deed in 2014.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen