article image Politiek

ZIEN! Joost Eerdmans (JA21) haalt uit naar DENK: 'De lange arm van Ankara'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 03/04 19:00

'Zoals Erdogan ook vaak de rode loper uitgelegd krijgt van DENK'

Joost Eerdmans haalt in zijn betoog flink uit naar de partij van Stephan van Baarle, DENK. Hij veronderstelt dat de inmenging van buitenaf niet alleen vanuit dictatoriale landen zoals Rusland en China komt, maar ook vanuit Turkije. Eerdmans meent dat DENK de lange arm is van Ankara, de hoofdstad van Turkije en tevens de plek waar het centrum van de macht in Turkije is gevestigd.

Eerder in het debat zei de fractievoorzitter van DENK, Stephan van Baarle, dat zijn partij altijd in de voorlinie gestaan heeft "in de strijd tegen buitenlandse inmenging in onze politiek."

"Wij waren volgens mij de eerste politieke fractie in dit huis die een motie indiende om politieke financiering vanuit het buitenland te verbieden. De berichten dat Nederlandse politici onderdeel zouden zijn van een Russische beïnvloedingscampagne en hier zelfs geld voor zouden hebben gekregen, zijn dan ook uiterst zorgwekkend. Ons belang, waarop ook de uitingen zijn gebaseerd die wij in dit huis doen, moet primair in Nederland liggen. Daar zijn wij voor gekozen", zegt Van Baarle.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties