article image

Populair technieuws rondom smartphones 2023


De wereld van smartphones is natuurlijk continu onderhevig aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het is dan ook niet zo heel gek dat nieuwe toestellen en dus ook modellen elkaar in een rap tempo opvolgen. Zo houden Apple en tegenwoordig ook Samsung een jaarlijks evenement waarbij ze hun nieuwe toestellen presenteren, die vervolgens vaak een week later ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit is voor het eerst door Apple in 2007 tijdens de release van de eerste iPhone gedaan en wordt nog altijd jaarlijks gezien als iets magisch. Omdat het technieuws rondom smartphones bijna dagelijks wel wordt aangevoerd met nieuwe berichten, hebben we de hoogtepunten van het afgelopen jaar er voor je uitgepikt.

15 september - de iPhone 15 is aangekondigd

We hebben er even op moeten wachten, maar ook dit jaar heeft Apple weer een prachtige nieuwe iPhone aangekondigd. De iPhone 15 is aangekondigd op 15 september 2023 en is daadwerkelijk verkrijgbaar vanaf 22 september, zoals online als in de winkel. De iPhone 15 heeft, net als alle andere voorgaande modellen, ook een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Eén van de grootste veranderingen is toch wel de USB-C, waarmee er voorgoed een einde is gekomen aan de speciale Apple opladers. Dit betekent dus dat je ook je iPhone met een Samsung oplader kunt opladen. Daarnaast heeft de iPhone 15 een vernieuwde camera die is voorzien van een 2 keer zoom. Uiteraard is ook het scherm scherper dan zijn voorgangers, waarmee ook dit toestel naar verwachting weer ontzettend goed zal worden ontvangen bij de echte liefhebbers.

Opvouwbare telefoons de trend in 2023

De meeste smartphones hebben een soortgelijk formaat, maar zijn vaak voor veel vrouwen net iets te groot om de broekzak te kunnen doen. Nu hebben de meeste vrouwen wel een tasje bij zich, maar is het niet altijd even handig. Gelukkig is er sinds dit jaar iets nieuws en dat is de opvouwbare telefoon. Daarmee doelen we natuurlijk niet op de klassieke telefoon van jaren geleden met ‘klepje’, maar telefoons die zijn voorzien van een volledig LCD scherm en dus kunnen worden opgevouwen. Dit heeft als voordeel dat je een stuk minder ruimte nodig hebt en ook nog eens een veel groter beeld tot je beschikking hebt wanneer het toestel volledig is uitgeklapt. Zo profiteer je van het beste van twee werelden en kun je de telefoon ook direct gebruiken als tablet. Uiteraard is en blijft het de vraag of deze ontwikkeling stand houdt, want ook in het verleden hebben we allerlei ontwikkelingen gezien die in theorie perfect leken, maar in de praktijk niet uit de verf bleken te komen.

Nek aan nek race om de beste telefoon van dit moment

Het is en blijft ieder jaar weer een enorme strijd tussen Samsung en Apple om ervoor te zorgen dat ze het beste model telefoon op de markt weten te brengen. Kijken we naar De beste telefoon van dit moment, dan zien we dat dit de iPhone is, puur afgaand op het laatste model, de Apple iPhone 15 Pro Max. Uiteraard is dit getest op basis van een aantal punten, maar kan het heel goed zijn dat voor hetgeen waar jij je telefoon voor gebruikt, de nieuwe Samsung Galaxy hier veel beter op aansluit. Om te bepalen wat voor jouw de beste telefoon van dit moment is, is het vergelijken van verschillende toestellen de beste manier om erachter te komen wat voor jou het beste is.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties