article image Rich & famous

Paus roept op tot staakt-het-vuren in Gaza tijdens paastoespraak

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 31/03 14:09

Roept op tot vrede

Paus Franciscus heeft zich in zijn jaarlijkse paaszegen 'Urbi et Orbi' op het Sint-Pieterplein in Vaticaanstad uitgesproken over de oorlogen in Israël en Oekraïne. De 87-jarige geestelijk leider riep op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en een betere toevoer van humanitaire hulpmiddelen naar het oorlogsgebied. Hij riep ook op tot een algemene uitwisseling van gevangenen tussen Oekraïne en Rusland.

De paus sprak zich uit voor vrede en benadrukte de benarde situatie van het gewone volk in Gaza. "Hoeveel lijden zien we in de ogen van kinderen? Kinderen vragen ons met hun ogen: 'Waarom? Waarom al deze doden? Waarom al deze verwoestingen?' Oorlog is altijd een absurditeit en een tegenslag", aldus paus Franciscus.
De afgelopen tijd kampt de paus geregeld met gezondheidsproblemen. Ook deze week leek de fysieke toestand van de katholieke leider roet in het eten te gooien. Bij de paasvieringen op Goede Vrijdag was de paus om onbekende gezondheidsredenen afwezig. Bij de paaswake op Stille Zaterdag was hij wel aanwezig. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties