article image Shownieuws

Carice van Houten cancelt eigen webshop vanwege klimaat

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 08/11 14:00

'Moeten er vliegtuigen opstijgen voor mijn geurkaarsen?'

Carice van Houten, 's lands beroemdste actrice door rollen in onder meer Game of Thrones, Zwartboek en Minoes, heeft een streep gezet door haar plannen voor een online webshop. In navolging van collega Gwyneth Paltrow wilde Carice een webshop beginnen met "lokaal gemaakte keramiek, sieraden, geurkaarsen, vintage meubels en inspirerende boeken". Dat gaat nu niet meer door, vanwege het klimaat. 

De actrice, die afgelopen zomer regelmatig op de A12 te vinden was, heeft er geen prettig gevoel bij dat haar onderneming bijdraagt aan vervuiling. In tijdschrift Jan vertelt Van Houten dat ze het niet over haar hart kon verkrijgen om de webshop door te zetten.

"Nederland kampte met ongekende hittegolven, Australië stond in de brand, tienduizenden mensen waren, onder andere als gevolg van klimaatverandering, op de vlucht geslagen en ik ging doodleuk een online winkeltje beginnen?", aldus Carice. "Zouden er vliegtuigen moeten opstijgen om mijn zorgvuldig gecureerde koraalkleurige keramieken ovenschaaltjes over de wereld te verschepen? Ik besloot alles af te blazen."

Balans

Carice zegt dat er veel is veranderd sinds ze activist is geworden. "Hoezo zocht ik naar een nieuwe Gucci-tas? De zeespiegel stijgt, ik heb een kano nodig", aldus Carice. Gelukkig is er ook nog tijd voor leuke dingen. "Een tijdje geleden ging ik met een paar vriendinnen naar Parijs. Het was voor het eerst in de periode dat ik 24/7 met klimaatcrisis bezig ben, dat ik twee dagen lang nauwelijks over het onderwerp heb nagedacht. (...) Er moet een balans zijn tussen love en rage."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties