article image Shownieuws © ANP

Duitse justitie staakt MeToo onderzoek naar Rammstein-zanger Till Lindemann

Auteur
Datum: 29/08 12:00

Geen bewijs voor strafbare feiten

Aanklagers in Berlijn hebben hun strafrechtelijk onderzoek naar Rammstein-zanger Till Lindemann, die in opspraak raakte na beschuldigingen van seksueel wangedrag bij concerten, gestaakt. Volgens justitie is er geen bewijs gevonden voor strafbare feiten. Het onderzoek richtte zich vooral op overtreding van artikel 177 van het wetboek van strafrecht, wat neerkomt op het laten verrichten van seksuele handelingen tegen iemands wil in.

Beschuldigingen 

De 60-jarige Lindemann werd beschuldigd van seksueel wangedrag door een 24-jarige vrouw uit Noord-Ierland. De Rammstein-zanger zou boos zijn vertrokken nadat de vrouw na een optreden weigerde om seks te hebben met hem. Op de beschuldiging van de vrouw volgende veel soortgelijke verhalen over de zanger, die allemaal persoonlijk zouden zijn benaderd door de band.

Lindemann ontkent alle beschuldigingen en liet weten juridische stappen te nemen tegen alle aantijgingen van seksueel wangedrag. De Duitse metalband liet destijds een advocatenkantoor inhuren om alle beschuldigingen tegen Lindemann te onderzoeken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties