article image Shownieuws

Einde voor imperium Peter Gillis dreigt: moet mogelijk zeven parken sluiten

Auteur
Datum: 09/12 10:39

Zakte voor toets over risico op criminele zaken

Het imperium van campingmiljonair Peter Gillis staat op instorten. Gillis verloor afgelopen week zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel en moet mogelijk zijn overige zeven parken in Nederland ook sluiten, schrijft het AD op basis van eigen onderzoek. Met zijn realityshow, de verkoop van merchandise, grote geldleningen en vastgoed probeert hij zijn hoofd financieel boven water te houden.

Dinsdag verloor Gillis zijn Prinsenmeer in Ommel, een vakantiepark met 1700 plaatsen. De gemeente Asten zette een streep door alle benodigde vergunningen. De regels werden vorig jaar aangepast. Ondernemers moeten voortaan een Bibob-toets doorstaan, waarbij wordt gekeken of er een risico bestaat dat de ondernemer zijn vergunning misbruikt voor criminele zaken. Gillis zakte voor die toets.

Regeltjes

Het AD onderzocht de regelgeving in drie andere plaatsen met een park van Gillis (Baarlo, Heel en Soerendonk), en wat bleek: in die plaatsen zijn de regels ook aangepast. In nog een drie plaatsen (Arnhem, Herkenbosch en Valkenswaard) worden de regels binnenkort aangepast, schrijft de krant. Dat betekent dat de vastgoedmiljonair straks voor al zijn Nederlandse vakantieparken een vergunning nodig heeft. Volgens experts wordt dat een lastige klus. Zij stellen dat als hij die voor Prinsenmeer niet krijgt, hij die ook niet krijgt voor zijn andere parken.

Naast zijn vakantieparken verdient Gillis geld met zijn realityshow Massa is Kassa, die op SBS6 te zien is. De succesvolle serie leidde tot een complete merchandiselijn. Ook staat zijn penthouse in Lommel al jaren te koop. Het pand staat te koop voor een schamele 889.000 euro.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen