article image Shownieuws © ANP

'Matthijs van Nieuwkerk onderweg naar SBS'

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 04/09 14:52

'Frans Klein is niet voor niets gekomen'

Matthijs van Nieuwkerk komt naar de commerciëlen. Althans, dat beweert Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee bij de 538 Ochtendshow. Het interview in NRC met de in opspraak geraakte Van Nieuwkerk maakt veel tongen los. Genee werd de vraag gesteld of hij wellicht een groot televisie-interview met Matthijs gaat houden, om voor eens en voor altijd de DWDD-zaak af te sluiten. "Het lijkt me logisch dat ik dat ga doen", aldus Genee bluffend. "Want hij gaat binnenkort bij SBS6 werken. Dus ja, dan kan ik hem verwelkomen als nieuwe Talpa-ster."

Bewijs voor de bewering dat Matthijs naar SBS gaat, heeft de VI-presentator niet. "Frans Klein zal toch niet voor niets aangesteld zijn? Kom op, dat is een vriend van hem." Klein werd dit jaar toegevoegd aan de directie van Talpa, nadat hij moest vertrekken bij BNNVARA. Zijn vertrek bij de omroep had ook te maken met de rel rond DWDD, waar Klein volgens critici jarenlang niet heeft ingegrepen op het wangedrag van Van Nieuwkerk en zijn regisseur.

Wilfred Genee krabbelt later weer terug na zijn aanvankelijk opzienbarende uitspraken. "Ik weet het ook niet zeker. Ik heb ook maar wat... eh... Maar ik bedoel ik zou het logisch vinden."

De vermeende aanstaande collega's van Matthijs raken ondertussen niet uitgepraat over de presentator:

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties