article image Shownieuws

Opnieuw aanklacht tegen componist Danny Elfman wegens seksueel wangedrag

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 20/10 11:51

Opnieuw een Hollywood-ster in onmin

Componist Danny Elfman is opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. De 70-jarige muzikant zou een destijds 21-jarige vrouw jarenlang hebben lastiggevallen, melden Amerikaanse media. Het vermeende slachtoffer heeft een aanklacht ingediend.

Volgens de vrouw viel Elfman haar tussen 1997 en 2002 meermaals lastig. Hij zou haar mentor zijn en in deze periode meermaals zijn kleding hebben uitgetrokken in haar bijzijn. Ook zouden ze vaak in hetzelfde bed hebben geslapen terwijl hij naakt zou zijn. Elfman heeft volgens de vrouw gezegd dat hij toen heeft gemasturbeerd.

De vrouw eist een schadevergoeding. Het verhaal komt jaren na de vorige beschuldiging naar buiten. In 2018 klaagde een andere vrouw Elfman aan om hetzelfde soort gedrag. Elfman schikte met de vrouw, waarna ze recht had op een schadevergoeding.

Elfman werkt sinds 1972 in de muziek en schreef onder andere veel werk voor regisseur Tim Burton. Het duo werkte samen aan onder meer Beetlejuice, Edward Scizzorhands, Nightmare Before Christmas, Sleepy Hollow en Charlie & The Chocolate Factory. Ook schreef Elfman muziek voor films als 50 Shades of Grey, Mission: Impossible, Spider-Man (2002 en 2004) en Batman (1989 en 1992).

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties