article image Sport

Ajax-directeur Kroes alweer op weg naar uitgang: Per direct op non-actief gesteld

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 02/04 09:19

CEO handelde mogelijk met voorkennis

Alex Kroes is een maand na zijn aantreden als algemeen directeur van Ajax alweer op weg naar de uitgang. De Raad van Commissarissen heeft besloten Kroes per direct te schorsen en is voornemens de samenwerking met de ceo te beëindigen. Kroes zou voor zijn aantreden 17.000 aandelen hebben gekocht in de club, terwijl hij al wist dat hij directeur zou worden. Als dit zo is, handelde hij met voorkennis.

"De RvC vernam dat Kroes, een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming op 2 augustus 2023, ruim 17.000 aandelen Ajax heeft gekocht. De RvC heeft extern juridisch advies ingewonnen, waaruit blijkt dat het zeer aannemelijk is dat hij daarmee handel met voorwetenschap heeft gepleegd. Handel met voorwetenschap is een strafbaar feit", laat de RvC weten in een persbericht.

Alex Kroes trad een maand geleden aan als algemeen directeur van de beursgenoteerde club. Het was zijn doel om een einde te maken aan de bestuurlijke chaos bij Ajax, maar die lijkt nu alleen maar groter geworden. "Wij zijn zeer onaangenaam verrast dat dit Ajax nu overkomt, want dit is zeer slecht voor de club en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt" aldus RvC-voorzitter Michael van Praag.

Archiefbeeld oktober:

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties