article image Sport

Chris Woerts opent aanval op Jutta Leerdam: 'Geen zelfreflectie'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 23/04 11:39

Exit bij Jumbo-ploeg is eigen schuld, vindt Chris

Jutta Leerdam en schaatsploeg Jumbo-Visma gaan uit elkaar. Ondanks een volgens directeur Sven Kramer "prima aanbieding" voor de verlening van haar contract, zijn de gesprekken beëindigd. Terwijl Jutta wordt getroost door haar lief Jake Paul, mengt in Nederland marketingman Chris Woerts zich in de discussie. Dat de 'schaatsbabe' de deur is gewezen door de geel-zwarte ploeg, is volgens hem haar eigen schuld.

Op X gaat Woerts vol in de aanval op Leerdam. "Je zou Jutta Leerdam ook een Trouble Queen kunnen noemen", begint het VI-gezicht. "Altijd problemen en dat voor een een schaatsster die maar uitzicht heeft op hooguit een medaille op de Spelen in 2026. Zou ze wel eens in de spiegel kijken en denken: zou het niet aan mij kunnen liggen?"

Woerts krijgt op X bijval van PvdA-prominent en sportschrijver Jaap Stalenburg. De media zijn volgens Stalenburg te lief voor Jutta. "Precies dit! En likkende journalistieke deurmatten aan je voeten die je zo graag willen spreken dat een kritische vraag of kanttekening er niet komt. Journalistiek als butler van de sporter", reageert hij. 

Uitzonderingspositie

De onderhandelingen tussen Jumbo-Visma en Leerdam zijn mogelijk geklapt omdat Jutta geen kans maakte op een uitzonderingspositie bij de ploeg, dat de afgelopen seizoenen weinig prijzen won als team. De "één team, één taak"-aanpak van de ploeg leidde er mogelijk al toe dat topschaatsers Thomas Krol, Antoinette Rijpma-De Jong, Jorrit Bergsma, Kai Verbij en Dai Dai N’tab geen plaats meer hadden in het team. "Over de manier waarop je het invult, kun je van mening verschillen. Maar niemand is bij ons groter dan het team", aldus Sven Kramer.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties