article image Sport

Kickbokser Jamal Ben Saddik opnieuw geopereerd aan kanker

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 13/03 14:56

Ziekte voor derde keer vastgesteld

De Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik is deze week geopereerd nadat opnieuw kanker bij hem is vastgesteld. Doktoren ontdekte in januari al dat de ziekte bij 'The Goliath' was teruggekeerd, maar de operatie werd uitgesteld vanwege zijn mogelijke deelname aan de GLORY Grand Prix van afgelopen weekend.

Ben Saddik zou afgelopen zaterdag niet vechten in de Gelredome, maar kwam toch in actie. Nadat zijn leerling Nabil Khachab verloor van regerend wereldkampioen Rico Verhoeven, poogde Ben Saddik een trap uit te delen aan de Nederlander. Kickboksfans walgden van de onprofessionele actie van de Belg. Verhoeven riep de organisatie zelfs op Ben Saddik te verbannen. Er loopt inmiddels een onderzoek naar het incident.

Bij Ben Saddik werd in 2012 voor het eerst schildklierkanker vastgesteld. Hij herstelde, maar tot twee keer toe keerde de ziekte terug. Nu blijkt het voor de derde keer raak te zijn. Ben Saddik zegt positief te kijken naar zijn herstel, maar zegt ook dat de ziekte onvoorspelbaar kan zijn.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties