article image Sport © ESPN

Michael van Praag blijkt eigen Ajax-aandelen niet te hebben geregistreerd

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 05/04 15:24

'Valt hem zwaar aan te rekenen'

Nadat eerder deze week algemeen directeur Alex Kroes in opspraak kwam vanwege zijn Ajax-aandelen, blijkt Michael van Praag ook niet transparant te zijn omgegaan met zijn aandelenpakket. Van Praag trad in januari in dienst als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de club, maar sindsdien heeft hij zijn aandelen in de club nooit te hebben laten registreren bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) valt dit de RvC-voorzitter "zwaar aan te rekenen". Voorzitter Gerben Everts twijfelt door de fout aan de positie van Van Praag. "Je moet als bestuurder en als commissaris weten dat jij te allen tijde die melding moet doen. En als hij dat niet weet, dan is hij misschien ook niet zo geschikt voor deze functie."

Het is de bedoeling dat de taken van Kroes deels worden waargenomen door Van Praag zolang de ceo op non-actief staat. Hij heeft vrijdag zijn aandelen alsnog laten registreren. "Hier is sprake van een administratieve omissie van een feit dat bij de markt wel volledig bekend was", schrijft Ajax. "Zodra we erop gestuit zijn, is het meteen rechtgetrokken."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties