article image Sport

Problemen voor Vitesse: overname gaat niet door, 100.000 euro boete

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 14/02 13:34

Donkere wolken boven hekkensluiter uit Arnhem

Vitesse mag niet worden overgenomen door de Amerikaanse investeerder Common Group. Zo oordeelde de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal woensdag. "Er is geen inzicht gegeven in de herkomst van het (aan te trekken) geld van de Common Group", meldt de commissie. Common Group zou aanvankelijk grootaandeelhouder worden van de club, als opvolger van de Russische Valery Oyf.

Naast de afwijzing van de overname krijgen de Arnhemmers een boete van 100.000 euro opgelegd. Vitesse krijgt die straf omdat de club de onafhankelijke licentiecommissie "heeft misleid door haar maandenlang niet te informeren over de beëindiging van de relatie tussen Vitesse en haar bank", aldus de commissie. "Terwijl Vitesse wist dat dit essentieel was voor de beoordeling van de licentiecommissie voor wat betreft voortzetting van de licentie in het nieuwe seizoen."

Vitesse heeft tot 21 februari om in beroep te gaan tegen de afwijzing van de overname. Tegen de boete was de club al in beroep gegaan, maar dit werd afgewezen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties