article image Sport

Studio Voetbal-vazal reageert op Pierre van Hooijdonk-heisa

Auteur
Auteur: A. van Laar
Datum: 21/08 13:30

Wissel voor Pierre van Hooijdonk

In een recente aflevering van Studio Voetbal heeft analist Pierre van Hooijdonk Ajax-trainer Maurice Steijn beschuldigd van het sluiten van "duistere dealtjes". Door de ontstane ophef moest het NPO-programma gisteravond wel met een statement komen. 

Presentator Sjoerd van Ramshorst heeft publiekelijk zijn spijt betuigd dat hij niet eerder heeft ingegrepen tijdens de uitzending. In een verklaring afgelopen zondag legde Van Ramshorst uit waarom Van Hooijdonk afwezig was en benadrukte dat hij zelf actiever had moeten optreden tijdens de bewuste uitzending. 

Van Hooijdonk beschuldigde Ajax-trainer Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers" tijdens zijn tijd als trainer van NAC Breda drie jaar geleden. Hoewel Van Hooijdonk later zijn excuses aanbood, is hij voorlopig niet meer welkom in het programma. 

Rafael van der Vaart, die ook aanwezig was tijdens de uitzending, beschreef de sfeer als "iets te verhit" en gaf toe dat hij zichzelf "iets te scherp" vond. Hij benadrukte echter dat het team als geheel verantwoordelijk is en hoopt dat Van Hooijdonk snel weer zal deelnemen aan het programma. 

Ter vervanging van Van Hooijdonk nam Oranje-bondscoach Andries Jonker zondagavond plaats aan tafel. Pierre werd na zijn wissel uitgenodigd aan tafel bij Vandaag Inside, maar dat heeft de notoire ruziemaker afgeslagen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties