article image Radio & TV

Kijkers ergeren zich aan 'dronken' Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 26/02 08:02

'Tijd voor een alcoholverbod bij NPO'

Een aantal kijkers van NOS Studio Voetbal heeft zondagavond met verbazing gekeken naar de wekelijkse uitzending. Met name analist Rafael van der Vaart kwam slecht uit de voeten in de voetbaltalkshow. 

De oud-international kwam volgens kijkers warrig over. Zo stelde hij PSV-icoon Ruud van Nistelrooij voor als nieuwe trainer van Ajax en beweerde hij dat de VAR de buitenspellijnen niet goed trekt. Een poging tot het beantwoorden van een vraag van verslaggever Arno Vermeulen over de controversiële vroege wissel van Anton Gaaei, eindigde in onduidelijk gebrabbel. 

Het gedrag van Van der Vaart bleef niet onopgemerkt op sociale media.  "Een bezopen Rafael van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal die oppert dat clubicoon van PSV Ruud van Nistelrooij trainer van Ajax moet worden. Bizar", schrijft iemand op X. "Zit verbijsterd Studio Voetbal terug te kijken. Een duidelijk niet-nuchtere Vd Vaart die o.a zegt dat de lijnen van de VAR niet kloppen en het gewoon geen buitenspel is omdat hij 'dat gevoel heeft'. Pierre kan zijn lach een uur lang amper inhouden. Plaatsvervangende schaamte", schrijft een ander.

De talkshow was al eerder een podium voor spraakmakende televisie. Onlangs verbaasde Arno Vermeulen vriend en vijand door zichzelf te opperen als nieuwe directeur van AZ. X-er Robert Lobosco vindt het daarom tijd voor een passende maatregel. "De NPO zou Studio Voetbal eigenlijk een acoholverbod moeten opleggen, want dit programma poneert de ene bezopen stellingname na de andere, los van de schaamteloze open sollicitatie van Vermeulen bij AZ."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties