article image Tech

Chinezen rouwen dankzij AI mét overledenen

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 15/12 17:30

De een z'n dood is de ander z'n brood

Welkom in een nieuwe aflevering van Black Mirror die zich in het echte leven afspeelt. In China hoeven mensen niet helemaal afscheid te nemen van hun overleden dierbaren. Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen familieleden hun geliefden nog een keer zien. Niet door middel van eerder opgenomen video's, maar door nieuwe berichten vanuit gene zijde.

De website TechXplorer maakte een reportage in het oosten van China, waar ze vader Seakoo Wu volgden. Hij verloor zijn zoon en liet een digitale avatar maken van zijn kind. "Ik weet dat je elke dag veel pijn hebt door mij", zegt de 'zoon' tegen zijn vader. "Ik voel me schuldig en machteloos."

De jonge heeft de woorden nooit daadwerkelijk uitgesproken. "Mijn ziel is nog steeds in deze wereld en vergezeld je in dit leven", vervolgt het tegen 'zijn' rouwende vader. Volgens de website zijn er steeds meer Chinezen die hun overleden dierbaren om laten zetten in een digitale versie van zichzelf. Wu hoopt ooit een realistische replica van zijn dode zoon te bouwen. Die moet zich precies zo gedragen als zijn kind, maar dan in een virtuele omgeving.

Wu denkt dat hij weer bij zijn zoon kan zijn zodra de realiteit wordt samengevoegd met de Metaverse, een digitale wereld. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties