article image Tech

Een Caribische sfeer in eigen huis

DELEN

Wil je je thuis iedere dag in Caribische sferen wanen? Of je nu op het prachtige en zonnige Bonaire of in het wisselvallige Nederland woont, de tropische warmte kun je gemakkelijk in huis halen. Een paar aanpassingen in je interieur helpen je om iedere dag het gevoel te hebben om je vanaf je adres in Nederland op het warme Bonaire te begeven.

Lichte en zomerse kleuren op de muren

Om de sfeer van het tropische Bonaire naar je woonkamer te brengen, is het belangrijk te kijken naar de keuze voor kleuren en materialen. Hiervoor kun je afkortingen voor de betreffende kleuren paraat houden. Fris, licht en natuurlijk zijn hierin de sleutelwoorden. Zo is het in dit geval helemaal niet erg als de nieuwbouw stucen muur niet volledig perfect is afgewerkt. Een robuust effect van het pleisterwerk geeft de ruimte een tropische sfeer. Wel belangrijk is dat het dunpleister nieuwbouw in zomerse kleuren is uitgevoerd. Alleen al een paar vrolijke en lichte kleuren op de muur geven de ruimte een aangename en Caribische uitstraling.

Meubels om in te ontspannen

Denk je aan Bonaire, dan denk je aan zon, zee, strand en ontspanning. Om die ontspannen sfeer in huis te halen, heb je comfortabele meubels nodig. Uitgevoerd in lichte kleuren en materialen die je uitnodigen om aan het einde van de dag heerlijk te ontspannen. Onmisbare meubels zijn in dit geval onder andere een grote loungebank en natuurlijk een hangmat. Ben je een handige klusser die zonder problemen een paar stevige haken in de muur hangt, dan kun je daarna welverdiend ontspannen alsof je op het strand van Bonaire bent.

Buiten naar binnen halen

Een onmisbaar aspect in je Caribisch interieur is het toevoegen van een weelde aan planten. Het liefst tropische planten die de natuur van Bonaire typeert, maar die tegelijk bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat. Denk aan een mooie bananenplant, een kokospalm of een mooie gatenplant die het Caribische gevoel versterken. Ben je geen ster in het verzorgen van planten of ben je bang dat het Nederlandse klimaat te koud is, dan kun je overwegen de ruimte te vullen met nepplanten die op het oog echt lijken.

Aankleden met Caribische accessoires

Het begin is er en het interieur is getransformeerd tot een Caribische lounge. Het enige dat ontbreekt is een Latijns-Amerikaans muziek, een zomerse cocktail en natuurlijk een fraaie aankleding. Met zomerse kleuren en accessoires maak je de ruimte helemaal af. Hang bijvoorbeeld een mooie plaat met de kaart van Bonaire aan de muur op, lijst foto’s in met herinneringen naar je vakantie op Bonaire of koop Caribische muziekinstrumenten die je meteen terugbrengen naar de prachtige tropische cultuur.

Bonaire dichtbij huis?

Woon je op het warme Bonaire en wil je de tropische sfeer ook in huis doorvoeren? Of woon je in Nederland waar je je interieur op een aangename manier wilt verwarmen? Haal de Cariben naar binnen en waan je elke dag op het strand van het prachtige Bonaire. Vanaf nu kun je ook in eigen huis heerlijk op vakantie.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen