article image Virals

Anouk gooit menstruatiebloed op Threads: 'Dan ben je pas een vrouw!'

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 09/02 13:30

Zangeres maakt statement tegen transvrouwen

Als je het aan Anouk vraagt, is er maar één ding dat een vrouw tot een vrouw maakt: menstruatiebloed. Op Threads - het Twitter/X van Instagram/Meta - deelt ze een foto van haar menstruatiebloed. "Je piemel eraf hakken maakt je geen vrouw. Dit wel", schrijft ze bij het rommelige toilettafereel.

De 48-jarige zangeres kan rekenen op heel wat reacties. "Het maakt je biologisch misschien geen vrouw, maar het kan iemand wel het lichaam geven waar zij comfortabel een gelukkig in is", laat collega Davina Michelle weten. Jan Kooijman vraagt of Anouk wil uitleggen wat ze precies bedoelt.

Een volger met een transdochter is teleurgesteld in de zangeres. "Mijn transdochter is dus niet mijn dochter en ik ben geen vrouw meer nu ik menopauze voorbij ben. [...] Wat definieert je dan als vrouw? Laten we het maar houden op gevoel. Emotie is tegenwoordig toch zo belangrijk in allerlei discussies. Ik voel dit dus het is zo? Waarom dan niet voor transvrouwen?"

Ene Sarah vraagt zich af of Anouk zichzelf nog wel vrouw mag noemen na de overgang. "Haha dan ben ik juist een vrouw", reageert de zangeres. "Na 50 jaar iedere maand ongesteld te zijn geweest en 6 kinderen gebaard door middel van mijn Baarmoeder." Of Anouk - die nog geen vijftig is - al als baby begon met menstrueren, is niet opgehelderd.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties