article image Weer & verkeer

Matthijs van Nieuwkerk voorlopig toch niet op tv

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 05/02 12:59

RTL zet plannen op pauze

Matthijs van Nieuwkerk komt voorlopig toch niet terug op tv. Dat maakt RTL maandag bekend. De presentator zou bij de commerciële zender een comeback maken, maar deze wordt nu uitgesteld. 

Het uitstel komt na een uitgebreid rapport over grensoverschrijdend gedrag bij de NPO. In het rapport werden in het bijzonder de omstandigheden bij Van Nieuwkerks De Wereld Draait Door uitgelicht. De presentator zou onder andere een medewerker van het programma bij de keel hebben gegrepen toen hij de talkshow presenteerde. 

Van Nieuwkerk ontkent in een brief aan de redactie de beschuldigingen. "Ik zal vast wel eens neus aan neus met iemand gestaan hebben in de 15 jaar dat we het programma maakten, nog gespannen van een uitzending. Niet goed, dat is helder. Maar ik heb nooit iemand over een tafel getrokken, ik heb nooit iemand in zijn gezicht gespuugd, ik heb nooit iemand bij de keel gegrepen of op de grond gewerkt."

Timing

De comeback is nu niet gepast, vindt ook Directeur Content van RTL Peter van der Vorst. "We dachten dat Matthijs dit voorjaar een nieuwe start kon maken. De timing hebben we verkeerd ingeschat. Dit is niet het moment voor Matthijs om terug te keren op tv. Tot die conclusie zijn we na intensieve gesprekken dit weekend gekomen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties